بهبود محاسبه اشباع آب در مخازن هیدروکربوری کربناته به کمک داده های چاه نگاری و آزمایشگاهی

پایان نامه
  • وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه صنعتی شاهرود - دانشکده معدن و ژئوفیزیک
  • نویسنده یاسر سلیمی دلشاد
  • استاد راهنما عزت اله کاظم زاده
  • تعداد صفحات: ۱۵ صفحه ی اول
  • سال انتشار 1389
چکیده

یکی از پارامترهای بسیار مهم مخزنی که لازم است با دقت بالا محاسبه شود، میزان اشباع شدگی آب است. روش متداول برای این منظور، استفاده از داده های حاصل از تگارهای الکتریکی مختلف و به کار گیری روابط مربوطه می باشد که البته با فرضیات انجام شده در این روش، در بعضی از موارد نتایج از دقت لازم برخوردار نمی باشد. از آن جائیکه داده های آزمایشگاهی حاصل از آزمایش های مغزه دارای دقت بالا می باشد، در این پایان نامه هدف اصلی به کارگیری داده های مغزه به منظور محاسبه اشباع شدگی آب با دقت بالا در عمق های مختلف یکی از چاه های مخزن پارس جنوبی می باشد. در این راستا از روشی بهبود یافته استفاده شده است. در این روش با تلفیق داده های آزمایشگاهی فشار موئینگی، به روش تزریق جیوه و طبقه بندی سنگ های کربناته با استفاده از مفهوم واحد های جریان هیدرولیکی و همچنین استفاده از تابع لورت و ارتباط آن با اشباع آب نرمال شده، میزان اشباع شدگی آب در چاه مورد مطالعه محاسبه، و در پایان مقادیر اشباع شدگی آب حاصل شده از این روش، با مقادیر اشباع شدگی آّب به دست آمده از تگار های چاه پیمایی مقایسه می شود. نتایج این مقایسه نشان می دهند که با استفاده از روش مورد مطالعه، می توان میزان اشباع شدگی آب را در نقاط مختلف چاه، در مخازن هیدروکربوری با دقت بالا محاسبه نمود. همچنین روابطی بین شاخص کیفیت مخزن و میزان اشباع شدگی آب غیر قابل استحصال، در هر واحد جریان هیدرولیکی ارائه شده است که می توان از این روابط در پیش بینی مستقیم و سریع میزان اشباع آب غیر قابل استحصال در هر نقطه از چاه مورد مطالعه، در صورت داشتن تخلخل، تراوایی و تعیین شاخص کیفیت مخزنی، استفاده نمود.

۱۵ صفحه ی اول

برای دانلود 15 صفحه اول باید عضویت طلایی داشته باشید

اگر عضو سایت هستید لطفا وارد حساب کاربری خود شوید

منابع مشابه

بهبود محاسبه اشباع آب در مخازن هیدروکربوری کربناته به کمک داده های چاه نگاری و آزمایشگاهی

یکی از پارامتر های بسیار مهم مخزنی که لازم است با دقت زیاد محاسبه شود، میزان اشباع شدگی آب است. روش متداول برای این منظور، استفاده از داده های حاصل از نگارهای الکتریکی متفاوت و به کار گیری روابط مربوط است که در بعضی از موارد دارای دقت لازم نیست. از آنجا که می توان میزان اشباع شدگی آب را در مخازن هیدروکربوری کربناته با خطایی کم و دقتی مناسب محاسبه کرد.

متن کامل

بهبود محاسبه اشباع آب در مخازن هیدروکربوری کربناته به‌‌کمک داده‌‌‌های چاه‌نگاری و آزمایشگاهی

یکی از پارامتر‌‌های بسیار مهم مخزنی که لازم است با دقت زیاد محاسبه شود، میزان اشباع‌شدگی آب است. روش متداول برای این منظور، استفاده از داده‌های حاصل از نگارهای الکتریکی متفاوت و به‌کار‌گیری روابط مربوط است که در بعضی از موارد دارای دقت لازم نیست. از‌ آنجا که می‌توان میزان اشباع‌شدگی آب را در مخازن هیدروکربوری کربناته با خطایی کم و دقتی مناسب محاسبه کرد.  

متن کامل

ارائه روشی برای تخمین اشباع هیدروکربور مخازن کربناته به کمک نشانگرهای لرزه ای و داده های چاه

یکی از اهداف اصلی در توصیف مخازن نفت و گاز تعیین مقدار هیدروکربن موجود در سازند مخزن می باشد. پارامتری که می تواند مقدار این کمیت را مشخص کند، اشباع شدگی است. به منظور تعیین مقدار اشباع شدگی از هیدروکربن، روش های مختلفی شامل مطالعه مغزه ها و نگارهای چاه وجود دارند که همگی در عین دارا بودن دقت مناسب، بسیار پر هزینه و وقتگیر می باشند. به منظور رفع این مشکل، محققین به استفاده از داده های لرزه ای ر...

15 صفحه اول

منابع من

با ذخیره ی این منبع در منابع من، دسترسی به آن را برای استفاده های بعدی آسان تر کنید

ذخیره در منابع من قبلا به منابع من ذحیره شده

{@ msg_add @}


نوع سند: پایان نامه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری - دانشگاه صنعتی شاهرود - دانشکده معدن و ژئوفیزیک

میزبانی شده توسط پلتفرم ابری doprax.com

copyright © 2015-2023